Családi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteresCsaládi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteres
Családi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteres
270 000 000 Ft
823,2 E Ft/m2
  • 16 fotó
  • Térkép
Családi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteres
Családi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteres
270 M Ft
823,2 E Ft/m2
  • 16 fotó
  • Térkép
+36 1 335 5965
ReferensCziráki Tamás
Telefonálok

Eladó családi ház
Családi ház eladó Budapest, 328 négyzetméteres

328 m2alapterület
6szoba
816 m2telekméret
Az eladó családi ház leírása Jelentem a hirdetést

P20092

II/A ADYLIGETEN YBL DÍJAS ÉPÍTÉSZ ÁLTAL TERVEZETT IZGALMAS, MODERN VILLA ELADÓ!

Buda elegáns villanegyedében, Adyligeten eladó egy izgalmas modern lakóház. Az építészszakmai körökben is jegyzett lakóház bővelkedik a nívós, egyedi építészeti megoldásokban - olyan, fénytől és levegőtől átjárt, de mégis intim épület, mely a titkait a lakóknak tartogatja, de az értékeit kifelé is sejteti. Az 816 nm-es telken álló, 328 nm hasznos alapterületű villa egy étkezőkonyhás nappalit rejt, az emeleten három tágas hálószobával, négy fürdőszobával, és ugyanennyi gardróbbal, valamint egy dolgozóval. Ezekhez összesen három terasz, tetőkert, egy alagsori, fürdőszobás vendéglakrész, szauna, jacuzzi, hárombeállásos garázs, mosókonyha és tároló tartozik.

Az ingatlan tehermentes, azonnal költözhető.

A villanegyed északi oldalán, a dombtetőn elhelyezkedő háromszintes modern épület 20 éve épült. Tervezésekor a fő szempont a fény és a levegő akadálytalan beengedése volt: a lakóhelyiségek év- és napszakoktól függetlenül tündöklően világosak és szellősek. Ezt különleges építészeti megoldások teszik lehetővé. Ilyen az alulról díszmedencében végződő, felülről és két oldalról nyitott, a külső élein-oldalain vasbeton gerendákkal és vörösre pácolt, hézagos vízszintes fenyőgerenda-sorral határolt átrium és annak üvegteraszai. A fény bevezetéséről gondoskodnak a hálók, a fürdőszobák és gardróbok természetes fényt beengedő bevilágítói is. Az épület diszkrét pompáját este a rejtett külső megvilágítás és a díszmedence fényei teszik teljessé.

A viszonylag keskeny telken az optimális térkihasználást az építészek úgy érték el, hogy a ház arányos kiugrásokkal felfelé teljesedik ki. A fénytől átjárt épület könnyed eleganciáját kívülről a szinte lebegő tetőfödém és tetőkert koronázza meg. A térérzetet és a belső terek letisztultságát az épület tartószerkezetével egybeépített acélkonzolokon nyugvó, lebegő polcrendszerek, valamint a lakószobákat, a vizes helyiségeket és a gardróbokat elválasztó, a falakba süllyedő tolóajtók növelik.

A villa éke a földszint étkezőkonyhás nappali. A gépészetet rejtő emelt padlójú, szinte a víz felett lebegő konyha, valamint a sarokkandallós, parkettázott nappali L-alakban ölelik körbe a belső díszmedencét és az azt részben fedő, hol átlátszó, hol matt üvegteraszt, ahová az eltolható falakon, azaz hatalmas tolóajtókon át lehet kilépni. Odabent a falakat és a mennyezetet napos időben a vízről visszatükröződő fénysugarak játéka teszi mozgalmassá. A konyha hosszú üvegpultja az ide tervezett fa-üveg étkezőasztalban folytatódik. Az üvegkerámia főzőlapot a konyhapultba építették, a villanysütőt, a mosogatógépet és a hűtőket az egészfalas beépített konyhaszekrénybe integrálták. A konyha dísze a pult fölötti és az asztal fölé lógatott rafinált üveg-polcrendszer, melyet vörös borítású fa-álmennyezet határol. Ezen a szinten egy, a bejárat melletti közös gardrób és egy mosdó található még. A világítást mennyezeti, valamint az egyedi konyhabútorba épített led-lámpák biztosítják.

Az emelet a tágas hálószobáké. A délkeleti tájolású, az átrium felé franciaerkélyes, padlószőnyeges nagy hálószobához egy szintén padlószőnyeges dolgozó, két gardrób és két fürdőszoba tartozik. A másik oldalon két északkeletii tájolású szimmetrikus lakrész található, egy-egy franciaerkélyes, parkettázott hálószobával, fürdőszobával és gardróbbal. Ezek a helyiségek a plafon és födém közötti résen keresztül felülről is kapnak természetes megvilágítást. A két hálószobában ide tervezett bútorok (ágykeret, lebegő asztallap és polcok) vannak, az összes gardróbban beépített bútorokkal. A fürdőszobákban a padlót ide méretezett fa járórácsok borítják.

Az emeleti teraszra a dolgozóból és a közlekedő felől nyíló elhúzható üvegfalakon át lehet kilépni. A többrétegű, nagy teherbírású mattüveg járólapok a ház tartószerkezetéhez rögzített acélgerendákon nyugszanak. A világítást ezen a szinten is beépített mennyezeti led-lámpák biztosítják, az említett felülvilágítók alsó üvegborítása fölé ledszalagokat is helyeztek. Az átrium teraszos és egyterű részei fölé a tetőfödém síkjában motoros napernyők nyithatók.

A teraszról szintén mattüveg járólapokkal borított, az acélgerendákhoz és a korlátokhoz hasonlóan mélyvörösre festett acélszerkezetű lépcső vezet fel a füvesített tetőkertre.

Az alagsori szinten a hárombeállásos teremgarázs, a mosókonyha és a tárolóhelyiségek mellett egy kívülről is megközelíthető, ezért vendéglakrészként is használható további (dolgozó- vagy háló-) szoba és fürdőszoba, valamint szauna és jacuzzi található. A fürdőt kivéve ezek a helyiségek padlószőnyegesek. A kertkapu és a garázsajtó távirányítású, a garázslejáró fűtött.

A kert és a tető növényeiről automata locsolórendszer gondoskodik. A ház helyiségenként programozható riasztóval van felszerelve, a kaputelefon mindegyik szintre be van kötve.

Az épület nemrég állagmegőrző felújításon esett át, költözhető állapotú. Igénytől függően a fürdőszobák, a konyha és az utcafronti kerítés további részleges felújításra szorulhat. A jacuzzi motorját cserélni kell.
méretek

Az épület teljes hasznos alapterülete 328nm. Az alagsori alapterület 106,5nm. A földszint alapterülete 90,8nm (81,9nm + 9nm terasz), az emeleté 130,9nm (117,9nm + 13nm terasz). A járható füves tetőterasz és a felvezető lépcső területe 164,4nm (ebből a füvesített terület 82,2nm). A tetőfödém magassága 6 méter. A telek 816nm.

Az épület vasbeton vázas, monolit vasbeton födémekkel. A felső két födém kiugrásait a konzolos vasbeton födémgerendák hordják. Az épületvázba Ytong külső kitöltő falazat került, a belső válaszfalak anyaga 10cm-es Porotherm tégla.

A külső nyílászárók mindenhol hőszigetelő üvegezésű, eltolható falak. A süllyesztett alagsori szinthez vezető tereplépcsők nyers zsalukő támfalak, melyekre növény futtatható.

Az épületben központi gázkazán van, kül- és beltéri hőfokszabályozással. A hőt az üvegfalak elé telepített rejtett szegélyfűtés, a diszkrét lapradiátorok sora és az emeleti fürdők kiegészítő padlófűtése adja le, a fűtés vezetékei a padlóban futnak, védőcsövekben. A fürdőszobákban Villeroy&Boch szaniterek és Hansgrohe Axor Starck csapok vannak.

Építészek:

„A több mint harminc éve együtt dolgozó tervezőpáros az ideális lakás eszményét kergeti lakóházaiban. Ritkán adódik azonban az a szabadság és közvetlen segítség, ami ennél a tervezésnél a megbízótól kaptak. (…) Ebből a bizalomból született meg a ház, melynek nem csupán egészét és részeit tervezték, hanem számos bútort is, és „fővállalkozóként” végigkísérték a kivitelezés minden mozzanatát.” (3. ház - 5 ház, Terc kiadó, 2003, 81. old)

1. Mónus János, Ybl-díjas építész

- 1968 Budapesti Műszaki Egyetem Középülettervezési Tanszék, diploma
- 1972-1974 Mesteriskola, doktori fokozat
- 1974 Ybl-díj
- 1984-1986 Mesteriskola, vezető építész
- 1974-1992 Budapesti Műszaki Egyetem Középülettervezési Tanszék, oktató
- 2002-MOME Építészeti Mesterképzési (DLA) Program mestere
- Budapesti Építészeti Kamara elnöke

2. Szőke Zsuzsa, építész

- 1957 Budapesti Műszaki Egyetem Középülettervezési Tanszék, diploma
- Munkahelyei: Lakóépület Tervező Vállalat, Fővárosi Tanács Építési Osztálya, Általános Épülettervező Vállalat, MÁV Tervező Intézet, Terézvárosi Épülettervező Kft

100 000 Ft Media Markt ajándék utalvány vagy ingyenes ügyvédi közreműködés minden családi ház vásárlónak ajándék utalvány ellenében! Érdemes! Hátránya nincs, előnye lehet.

Felhasználási feltételek az utalványon.

Nyomtassa ki honlapunkról az ajándék utalványt 2 példányban és adja át az egyik példányt kollégánknak az első ház megtekintésekor.

  • Épület szint: 3. emelet

Hirdetés

Ezt a spórolást nem lehet "gépésszel" bírni!

Hirdetés

Környék bemutatása
© 2021