Szeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcábanSzeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcában
Szeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcában
220 000 000 Ft
880 E Ft/m2
  • 20 fotó
  • Térkép
Szeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcában
Szeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcában
220 M Ft
880 E Ft/m2
  • 20 fotó
  • Térkép
+36 30 432 4589
ReferensBobkó Judit
Telefonálok

Eladó családi ház
Szeged 7+2 szobás családi ház eladó a Béke utcában

250 m2alapterület
7 és 2 fél szoba
felújítandó
614 m2telekméret

Online lakásbiztosítás kalkulátor

Az eladó családi ház leírása Jelentem a hirdetést

Szeged Belvárosában eladóvá vált egy kivételes múltú és kivitelezésű, modernista építészeti stílusú
ingatlan, amely minden szempontból kuriózum az ingatlanpiacon! Miskolczy László Kossuth-díjas
építészmérnök tervezte 1939-ben, és otthonául szolgált Szent-Györgyi Albert Nobel díjas professzornak is.

A ház állaga megóvott, felújítás esetén több lehetőséget is magában rejt. Elhelyezkedése és parkolási lehetőségei miatt remek lehetőség cégek számára, akár magánklinika, vagy panzió kialakítására!
A telek területe 614 m2, a ház teljes területe (földszint+emelet) 250 m2, melybe beletartozik egy 57 m2-es emeleti terasz is. Az udvar kb. 480 m2-es. A padlástér beépíthető, további helyiségek kialakíthatóak.

HELYISÉGEK
A kétszintes épület földszintjén előszobából jutunk a hallba és a közlekedőbe, amelyből külön-külön nyílnak az alábbi helyiségek (az udvara néző szoba-nappali-étkező egymás között átjárható):
Nappali (30 m2) - Étkező (17 m2) - Szoba (19 m2) - Szoba (7 m2) - Konyha (10 m2) - Kamra (5 m2) -
Fürdőszoba + wc (7 m2) - Kazán helyiség (5 m2) - Előszoba (3 m2) + wc (2 m2) - Alsó hall (20 m2) -
Közlekedő (6 m2)
A kb. 480 m2-es udvar a konyhából és a nappaliból is megközelíthető, kapubeállóval rendelkezik, mely lehetőséget ad nagyobb parkoló kialakítására.
Az emeleten minden helyiség külön bejárattal rendelkezik: 3 szoba (20 m2, 22 m2 és 11 m2) - Fürdő és wc (6 m2) - Felső hall (20 m2) - Közlekedő (6 m2) - Padlás feljáró (6 m2). A közlekedő végén a teraszra (57 m2) jutunk ki, amely méretéből adódóan is lenyűgöző!
A padlástérben további helyiségek kialakíthatóak.

MŰSZAKI ÁLLAPOT
Az épület tégla építésű, falai jó állapotúak. A tető szerkezete rendben van, hőszigetelés szükséges lehet. A fűtés jelenleg egy 5 éves kazánnal megoldott, radiátoros hőleadókkal.

TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉSE
„Ez a ház egy csoda, Szeged város ritka kincse.” – mondta róla Vesmás Péter Ybl Miklós-díjas építész.
A házat 1939-ben Miskolczy Dezső orvos építtette, tervezője öccse, Miskolczy László Kossuth-díjas
építészmérnök, várostervező, aki 1956-ban az USA-ba emigrált és New Yorkban a világhírű Skidmore,
Owings & Merrill építész iroda munkatársa lett.
Az épületet Bálint Sándor már 1959-ben így dicséri: A lakóházak egy-két kivétellel a jó átlagig
sem emelkednek föl. Mind a modern családi ház-tervezés nagyszerű külföldi eredményeitől, mind
pedig a szegedi táj parasztépítkezéseinek ihletétől elzárkóznak. Annál szebb és korszerűbb azonban Miskolczy László családi háza, amelyeknek úttörő bátorságát, modern szellemét máig sem követik.
Az értékes házat a városi önkormányzat közgyűlése 2022-ben helyi egyedi védelem alá helyezte. A ház történetébe számos neves orvos, gyógyszerész, jogász és művész élete szövődik. Az építtető Miskolczy Dezső Állami-díjas orvos, neurológus a modern agykutatás egyik úttörője, lakott itt Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas biokémikus, majd Surjányi József gyógyszerész vásárolta meg, aki a Kígyó Gyógyszertár nagyra becsült vezetője volt. Surjányi a házat ötven éve adta el a Szögi családnak, melyben két tulajdonos is gyógyszerész, és itt alapította meg Dr. Szögi Zoltán jogtanácsos a Szegedi Papucsért Alapítványt, melynek elnöke Szögi Csaba táncművész, Magyarország Érdemes Művésze.

KÖRNYEZETE
Az ingatlan Szeged Belvárosban található, nem túl nagy forgalmú utcában. Gyalogosan a Kárász utca, egyetemi épületek pár perc alatt elérhetőek.

EGYEDI VÉDETT ÉPÜLET
A ház mivel egyedi védelem alatt áll, kötelezettséget jelent mint a tulajdonos , mint az önkormányzat számára
A külső homlokzat felújítására igényelhető a rendeletben leírtak alapján meghatározott összeg, mely pályázat útján lehetséges. Ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni. A ház alakítására is van lehetőség a megadott kereteken belül

Hirdetés

Környék bemutatása
© 2024