facebook
search
Környék:(település, utca)
Méret: (m2)
Ár: (M Ft)

Csobánka, Pataksor utca 29.

Alapterület

326 m2

Szobák száma

5

Irányár

43,9 M Ft

Alapterület

326 m2

Szobák

5

Eladó Családi Ház ára

43,9 M Ft 134 663 Ft / m2

Emelet

nincs megadva

Ingatlan típus

családi ház

Ingatlan állapot

újszerű

Tájolás

délnyugat

Fűtés

gáz (cirko)

Energiatanúsítvány

nincs megadva

Erkély

terasz 75 m2

Belmagasság

2,7 m
  • Telekméret: 765 m2
  • Épület emelet: 1
  • Garázs
  • Összkomfort
  • Tégla építésű

Az ingatlan havi rezsi költsége

nincs megadva

Az ingatlan leírása

Tágas ház, előnyös vétel!
Ha Ön szeret;
- reggel verőfényes napsütésre ébredni,
- osztozkodás, sürgetés nélkül használni a fürdőszobát és a vécét,
- reggelijét egy tágas világos konyhában elkészíteni és egy hasonló étkezőben elkölteni,
- egy nyugodt helyen zavartalanul dolgozni,
- kánikulában egy árnyas helyen meghúzódni,
- az esti órákat szeretteivel egy napos és világos nappaliban vagy annak teraszán eltölteni,
akkor érdemes a hirdetést tovább olvasnia.

Az ingatlan konkrét) leírása
A ház 2003-ban egy 17m x 45m nagyságú, 765 m2 területű, az utca felé lejtő telken, oldalhatáron épült meg. Az épület előkertje kb. 12 m, az oldalkert 6 m, a hátsó kert mélysége 15 m.
A telek hosszanti tengelye ÉK-DNy-i tájolású, ezért a ház napos és világos. A háromszintes (pince + földszint + tetőtér) épület szintjei között, a telek lejtését követve horizontális eltolások vannak.
Földszint 130 m2 A főbejárat a ház hosszanti oldalának közepén helyezkedik el. Az előszobával szemben a lépcsőház, balra az utca felé a nappali, étkező, konyha helyiségcsoport nyílik, melyhez a garázsbejárat feletti nagyméretű terasz is tartozik. A bejárattól jobbra egy háztartási helyiség, WC-zuhanyozó egység helyezkedik el. A szülői hálószoba, gardrób fürdőszoba és a szeparált WC az előszobából jobbra, 3 lépcsőnyi szinteltolással nyílik. A hálószoba laminált padlóburkolattal, a többi helyiség kerámia burkolattal van ellátva. A hálóból egy tujákkal szegélyezett, kör alakú teraszra illetve a hátsó kertbe lehet kijutni.
Tetőtér 70 m2 (100 m2) A tetőtérben három tágas szoba, és egy fürdőszoba (zuhanyzóval, WC-vel) található. Az egyik szobához egy a hátsó kert felé néző fedett terasz tartozik, melyről kellemes kilátás nyílik a szomszédos házakra, kertekre, továbbá a falukép meghatározó templomára. Az egyik szoba laminált padlólappal, a másik kettő padlószőnyeggel van burkolva. Az emeleti közlekedőből lehet feljutni a padlástérbe, onnan pedig a tetőre.
Pinceszint 110 m2 A pinceszinten két beállásos garázs, további kisebb és nagyobb tároló helyiségek valamint a kazánház kapott helyet. A pinceszint a kazánház és a közlekedő kivételével nincs burkolva.

Ár és annak magyarázata
Az ingatlan ára 43,9 MFt., mely a környéken a teljesen befejezett épületek átlagos árának felét sem éri el, ezért a befejezéséhez szükséges beruházást figyelembe véve is jó ár.
A megadott hasznos alapterület ( 50 %-os mértékben ) tartalmazza a pince méretét, a földszinti és az emeleti teraszok területét, valamint a tetőtér 1,9 m belmagasságnál alacsonyabb részeit.
Az átadási idő: 3-4 hónap.

Az ingatlan közvetlen környezete
Az ingatlan a falu legpatinásabb, Hanflandnak nevezett területének, északnyugati részén, a futballpálya sarkától 300 m-re, a Pataksor utcának a Kelta árokhoz közelebbi végén helyezkedik el. Ezt a (Kovács és a Dera patak által alkotott ív belső oldalán lévő) területet 1988-ban sajátították ki, és a 90-es években a Budapestről kiköltöző középosztálybeliek vásárolták meg és építették be. A terület csatornázása 2003-ban, a felszíni vízelvezetés és az utak aszfaltozása 2011-ben készült el.
A legközelebbi buszmegálló a háztól 500 m-re található. A falu Főtere is 1 km-en belül van és 10-15 perc gyaloglással érhető el. Itt, illetve ennek szomszédságában találhatók a boltok, az Önkormányzati Hivatal, a posta, az óvoda, a gyógyszertár, az egészségház és a művelődési ház is. A közelben futball- és a kézilabda pálya és egy játszótér is található.
A háztól északi irányba indulva két perc alatt a szabad természetbe érünk, de több turista útvonal halad át a falu főterén is. A távolabbiak, köztük a kitáblázott tanösvények illetve az erdei kerékpárút 15-20 perc sétával elérhetők.

A település leírása
Csobánka a főváros közeli környékének bájos, alpesi jellegű települése. Kedvelt üdülő- és kirándulóhely, valamint turisztikai célpont.
A tiszta levegő, a nyugalom és a szoros kapcsolat a természettel, egészséges, stressz mentes környezetet biztosít a gyermekeik neveléséhez, sportolásához. A falu közepén egy gondozott füves futballpálya, és egy aszfaltos kézilabda pálya használható ingyenesen. Számtalan gyalogos turista út és egy kijelölt hegyi kerékpáros útvonal is érinti a települést. A Szent László Király Lovas Egyesület lovardája a falu melletti Margitligetben várja a lovassport kedvelőit.
A több mint 3000-es lakosú agglomerációs község Budapest centrumától 27 km-re, északra, a 10-es (Pilisvörösvár-Dorog) és a 11-es (Szentendre) főközlekedési utakat összekötő út mentén található. Az M0-ás budakalászi fel- illetve lehajtója 15 percen belül elérhető.
Tömegközlekedéssel Csobánka a pomázi H5-ös HÉV állomástól induló autóbuszokkal érhető el. A HÉV a Batthyány tér és Szentendre között közlekedik.
A legfontosabb élelmiszerek a néhány éve épült COOP áruházban és egy jól ellátott gyümölcs-zöldség boltban, illetve a napi ingázók számára Pomázon több más helyen is elérhetők. A településtől 15 km-en belül úgy a 10-es mint a 11-es út irányában működik 1-1 bevásárlóközpont.
A környező településeken, 10-15 km-es körzetben, Pomázon, Szentendrén, Pilisvörösváron számos étterem, további üzletek és szolgáltatások érhetők el. Szentendrén uszoda, kissé távolabb Leányfalu gyógyfürdő, gőzfürdő és strand is található.
A község önkormányzata tartja fenn a Borostyán Természetvédő Óvodát (EU-s támogatásból 2012-ben felújítva), a Petőfi Sándor Általános Iskolát, Baross Péter közösségi házat (könyvtárral) valamint a Dumtsa Jenőről elnevezett Nemzetiségek Házát.
A futballpálya és környezete lehetőséget nyújt rendezvények tartására (majális, stb.) A falu élénk közösségi életébe (néptánc, sport, természetvédelem) kapcsolódva a gyerekek minden korosztályban barátokra találhatnak.


Az ingatlan műszaki jellemzői
Az épület 30 cm vastag Porotherm téglából épült, két hossztraktussal, a pincén E-jelű vasbeton gerendás, földszinten monolit beton födémmel. Az összetett idomú tetőt fagerendák, a padlásszint hőstabilizáló betonlemezét I gerendás vasváz tartja. Az emelet fölötti kisméretű padlástér lehetővé teszi a tetőre való kijutást, de tárolásra nem alkalmas. A tető zöld színű bitumenes zsindellyel van fedve.
Az épület talajnedvesség elleni szigetelése hegeszthető vastag bitumenes lemezekből készült. Az épület körüli esetleges rétegvizek elvezetését drain rendszer biztosítja. Az esővíznek a telken belüli földalatti medencében összegyűjtött része öntözésre hasznosítható.
A ház a Pilisvörösvári székhelyű Hofstadter által fautánzatú bevonattal ellátott, három kamrás Salamander profilokból készített és beépített, korszerű hőszigetelt nyílászárókkal van ellátva.
A földszinti és az emeleti lakóterületek padlófűtéssel vannak ellátva. A szükséges hőenergiát gázkazán biztosítja. Kiegészítő fűtésre a nappaliban található kandalló szolgál. A fűtési kémény kétkürtős (gáz + kandalló) Schiedel kéményelemekből lett megépítve.
A ház riasztó rendszerrel és belső vezetékes gyengeáramú hálózattal is fel van szerelve.
A vízellátás kb. 7 bar bejövő nyomással, mely az épületen belül nyomáscsökkentővel 2 barra van redukálva (állítható) A kert öntözését két kerti csap teszi lehetővé.
Villamos hálózat: A villanyóra a kerítésbe van beépítve egy normál és egy nagy áramfelvételre (pl. hegesztéshez, betonkeveréshez) lehetőséget adó konnektorral. A ház maga szintén több belülről áramtalanítható, külső konnektorral rendelkezik.
Az utcafronti masszív kőkerítés ürömi kőből épült deszka betétekkel. A gépkocsi behajtást 3,8 m széles tolókapu teszi lehetővé. A kapu jelenleg kézi működtetésű, de automatizálásra elő lett készítve.
A 2003-ban használati engedélyt kapott ház készültsége kb. 90 %-ra tehető. Burkolatai jó állapotban vannak, de a falak újrafestése már esedékes. A teljes befejezéshez szükséges további nagyobb teendők a következők:
• A ház külső bevonatrendszerének (hőszigetelés, vakolás, festés) elkészítése.
• A pinceszint - egy kisebb részt leszámítva - csak betonozott padlózatának burkolása.
• A földszinten a belső lépcsők (szinteltolásnál és az emeletre vezető lépcsők) burkolása.
• Az előszoba, a nappali, a konyha, és az étkező közötti nyílásokba tervezett ajtók és térelválasztók elkészíttetése és beépítése.
• A garázs fölötti (utcafronti) terasz vízelvezetésének és vízszigetelésének javítása.
• A földszinti teraszok burkolása.
• Az emeleti terasz burkolása és korlátjának elkészítése.
• Az utcafronti terasz fölé előtető, vagy más árnyékoló rendszer építése, szerelése.
• Esővédő megépítése az utcafronti kerítés személybejárója fölé.
• Térkövezés, kertépítés igény szerint (további két gépkocsi beállását teszi lehetővé)
A föntiek lehetővé teszik a háznak a leendő tulajdonos igényei szerinti szabad kialakítását.


Tudj meg mindent Csobánka, Pataksor utca 29.

Új építésű lakóparkok

h i r d e t é s

Értékesítési ár változása

Az idősoros átlagár-adatokat az FHB Index az összes magyarországi lakástranzakció alapján készítette. Az adatok az adott évben az adott területen eladott lakóingatlanok átlagos értékesítési négyzetméterárát mutatják. Kisebb területi bontásoknál előfordulhat (kistérség, budapesti városrész), hogy nagy kiugrás vagy süllyedés figyelhető meg az idősorban. Ennek oka, hogy egy-egy kiugróan magas/alacsony értékű tranzakció a trancakciók alacsony száma esetén extrémen torzítja az adott év átlagárát.