Családi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteresCsaládi ház eladó Pula, 286 négyzetméteres
Családi ház eladó Pula, 286 négyzetméteres
76 900 000 Ft
268,9 E Ft/m2
  • 20 fotó
  • Térkép
Családi ház eladó Pula, 286 négyzetméteres
Családi ház eladó Pula, 286 négyzetméteres
76,9 M Ft
268,9 E Ft/m2
  • 20 fotó
  • Térkép
+36 30 997 5174
ReferensImmoBalaton Ingatlaniroda
Telefonálok

Eladó családi ház
Családi ház eladó Pula, 286 négyzetméteres

286 m2alapterület
6szoba
Felújított állapotú
3718 m2telekméret

Akciós személyi kölcsönök jövedelemátutalás nélkül! Kalkuláld ki!

Az eladó családi ház leírása Jelentem a hirdetést

Árcsökkenés! Tradicionális parasztházból felújított családi ház a Balaton felvidéken
A tulajdonos így ír a házáról:
Amikor 23 évvel ezelőtt megláttam Pulán ezt az eladó házat, "bementem, és rögtön azt éreztem, itthon vagyok, és mintha korábban éltem volna már itt.
Bensőmben azonnal láttam, az egészet hogyan fogom átalakítani, milyen jó lesz majd itt élni. Mire az idős Rozi néni, aki árulta a házat, azt mondta: - Drágám, menjen át a pajtán, egészen a patakig - amely az 1 holdas birtokhoz tartozott. Na, akkor ez az azonnali szerelem tovább fokozódott. " (Veranda magazin)
A házat meg is vettem, és teljes körűen felújítottam úgy, hogy a toszkán életérzés harmonikusan ötvöződjön az ősi magyar építészeti hagyományokkal, ami különleges, egyedi hangulatot kölcsönöz a háznak.
"- Érdekes látnom, amikor jönnek hozzám a vendégek, és belépnek, ugyanazt a nyugalmat élik meg, mint hajdanán én. Van, aki a béke szigetének, van, aki rehabilitációs intézetnek nevezi." (Veranda magazin) A műemlékvédelmi szempontok figyelembe vételével, korhűen és kreatívan felújított parasztház a januári Veranda magazin címlapján szerepelt, és összesen 6 oldalon mutatja be az újság.
Kevesen tudják, hogy Magyarországon is van egy Pula.
Az eldugott, "fészekalja falunak" becézett Veszprém megyei település mindössze 230 lakost számlál. A Veszprém és Tapolca között félúton elhelyezkedő faluban a legenda szerint azért építettek műutat, mert a pulai asszonyok olyan finom túrós rétest sütöttek. De az aprócska faluban a rétesen kívül is akad látnivaló. A Művészetek Völgye a szomszédos falvakban kerül megrendezésre minden évben; volt, hogy a faluház előtt Cseh Tamás játszott, vagy Szabó Magda tartott író-olvasó találkozót. A valaha az Esterházy család birtokában levő faluban minden porta tiszta, virágos, rendezett. A kiváló természeti adottságok és jó földrajzi elhelyezkedés miatt ritka az eladó ház. A kertek végében folydogáló patak vizéhez őzek és szarvasok járnak inni, a falu végén levő háromlyukú kőhídon átkelve a szomszédos erdőben pedig csodálatos kiránduló útvonalat fedezhetünk fel. A hűsítő pataknak, a sűrű erdőnek és a falu völgyben való elhelyezkedésének köszönhetően különleges mikroklíma alakul ki: a nagy viharok elkerülik a falut, és a nyári kánikulában sincs rekkenő hőség. Emiatt a kedvező elhelyezkedés miatt lakják a völgyet már több, mint hatezer éve. A környéken a több millió éves őstengeri maradványok mellett itt található a kontinens legnagyobb bazalt barlangja is, illetve az ország legnagyobb alginit lelőhelye is (az alginit biztosítja a kiváló termőföldet). A Balaton (Zánka, Füred, Tihany, Akali) csupán 19 km-re van, Veszprém és Tapolca is 20-20 km.
Mivel a gyerekeim felnőttek, és saját családi életet kezdenek, a házat fájó szívvel ugyan, de szeretném eladni.
Nyugodtan mondhatom, hogy ez életem fő műve: minden tapasztalatom, és 22 év munkája van benne. A teljes körű felújítást az építészeti hagyományokat szem előtt tartva az eredeti parasztház megemelésével kezdtem 1997-ben. A korhű restaurálás a műemlékvédelmi felügyelőség engedélyével történt, kizárólag tradicionális, illetve a kornak megfelelő legmodernebb anyagok és technikák használatával. Az eredeti parasztház egy teljes felső szintet kapott, és egy korhű tornác vezet az óriási teraszhoz. A tradicionális magyar hangulatot az egyedi, ritka bútorok teremtik meg: népi ládák, használati tárgyak, és egy 130 éves Esterházy kályha.
Az alsó szinten (200 nm) 4 szoba, két fürdőszoba, egy konyha, egy étkező, egy kamra, egy mosókonyha, gádor, veranda és egy hatalmas fedett terasz található.
A felső szinten (76,7/42,3 nm) két óriási szoba, egy galéria, egy gardrób és egy kiépített, de nem kialakított wc és mosdó helyezkedik el. A kiváló elosztásnak köszönhetően akár több család is kényelmesen elfér. Nem egyszer előfordult, hogy több, mint 30 embert vendégeltem meg, és szállásoltam el a házban gond nélkül.
Az eredeti, 60 cm vastag vályog-kő-tégla falak külső és belső hőszigetelést kaptak, így légkondira semmi szükség. A hűs pincében az itt termett zöldség, gyümölcs és bor is hosszú ideig eltartható. A 31 nm-es teraszról a felső kertre és az erdőre látunk rá. A szépen gondozott felső kertben különböző dísznövények, sütögető, egy gyönyörű fenyőfa, ami a szentjánosbogarak kedvenc randevú helye, és egy hatalmas száz éves, hűs árnyat adó diófa található. A német építészeti hagyományokat őrző, udvart lezáró, keresztben álló hatalmas, több részből álló pajta alatt helyezkedik el az egy holdas telek, amelyet egy patak választ el az erdőtől. A telek teljes mérete 3718 nm. Az alsó kertben gyümölcsfák, illetve egy saját öntözőrendszerrel felszerelt veteményes van, ahol az egész szezonban önellátó gazdaság folyik, csak az általam termesztett bio terményeket eszi az egész családom az elmúlt 20 évben. Ami a kertben nem terem, azt a szomszédoktól lehet beszerezni (bio tanyasi tojás, húsáru, sajt, méz stb.).
A konyhában megőrzésre került az eredeti szabad kémény, ami igazi ritkaság számba megy, és biztosítja a konyha megfelelő szellőzését.
Mindkét szinten meleg-vizes, radiátoros fűtés lett bevezetve. Az fűtéshez általánosan használt gáz rendszeren kívül igény szerint választható egy fafűtéses kazán is. A házban riasztó rendszer működik. A kiépített csatornarendszer mellett egy, a kert alatt húzódó bio emésztő is található, amely kiemelt fontosságú fenntarthatósági és kertápolási szempontból is: a három lépcsős természetes szűrés után megmaradó és elfolyó víz a kert fontos tápanyag forrása. A kert utca felőli részében akár két autó is elfér, illetve a kapun kívül egy saját, a házhoz tartozó kocsibeálló található.
A ház és a kert hatalmas méretének és jó elosztásának köszönhetően a meglévő terek más-más funkcióra is használhatók, a tetőtér pedig az igényeknek megfelelően szabadon variálható.
Így nem csak nyaralónak, de állandó lakhelynek is tökéletes választás akár több generáció számára is. Bárhogy is használja ki a házat a leendő vevő, egy biztos: ha vendégséget rendez, az egész rokonságnak és az összes barátnak bátran küldhet meghívót, és mindenki hozhat magával plusz egy főt, úgy is bőven el fognak férni.
Kód: pabopu
TOVÁBBI RÉSZLETEK: részletes leírás, TÉRKÉPES elhelyezkedés, max. 50 NAGYMÉRETŰ FOTÓ, VIDEÓ (ha megrendelték), SZINTENKÉNTI ALAPRAJZ (ha kaptunk), megosztás, kedvelés, nyomtatás stb. és SOK MÁS INGATAN MEGÚJULT WEBOLDALUNKON:

  • összkomfortos
  • gáz (cirko)
  • terasz

Vásárláshoz személyi kölcsönre van szükséged? Igényelj most személyi kölcsönt!

Hirdetés

Környék bemutatása
Ingatlanhoz kapcsolódó hasznos szolgáltatások (Hirdetés)
© 2021