62 500 000 Ft
1,6 M Ft/m2
62,5 M Ft
1,6 M Ft/m2

Eladó lakás
Budapest eladó lakás Tabánban a Döbrentei utcában, 38 négyzetméteres

38  m2 alapterület
2 szoba
tégla építésű
állapotú
hirdetés
Az eladó lakás leírása Jelentem az ingatlant

#VÁRKERTBazár #MAGASemelet #GARZONlakás

ELADÓ az I. kerületben, a VÁRKERT BAZÁRtól néhány perc sétára egy 4. emeleti ingatlan kis lakóközösségű, felújított, hangulatos épületben, a MESEMÚZEUM mellett.
38 nm-en két (nappali, hálószoba) helyiség, fürdőszoba és főzőkonyha.
A nappali ablaka a belső udvarra, az Alexandriai Szent Katalin-templomra néz, míg a hálószoba ablakából a Budai Várat láthatjuk.

Ideális művészeknek, stúdiónak, első lakásnak, fiatal pároknak, vagy akár irodának, befektetésnek.
A rezsi minimális, a lakás egyedi kialakítása miatt télen meleg, nyáron hűvös.

Kilátásként a Budai Vár és a Gellért hegy biztosít egész évben csodálatos hangulatot bármilyen tevékenységhez.



a Döbrentei tér és utca névadója:
Bár sem a tér, sem az utca nem viseli Döbrentei Gábor (2001-ben felállított emlékoszlopa a róla elnevezett utcában áll) teljes nevét, mégis olyan volumenű ember volt ő, aki megérdemli, hogy egyből vágja mindenki, hogy bizony az egykori költő és királyi tanácsos a névadó.
Az, hogy pont Budán neveztek el róla egy utcát meg egy teret, egyáltalán nem véletlen. Döbrentei a reformkor jeles alakja volt, így a magyar nemzeti törekvések egyik fontos szereplője is. 1844-ben a Honderű nevű lapban cikksorozatot indított el Visszamagyarosítás Pesten címmel, és írásaival azt kívánta elérni, hogy a budai oldal külterületei visszakapják eredeti magyar nevüket a német helyett.

még egy kis történelem:
Magyar Film Iroda Rt. (MFI)
Központi iroda és gyártelep:
Budapest I. Döbrentei utca 11. (1926. november - 1928. október)

1926 novemberétől a Filmiroda az I. kerületi Döbrentei utca 11. számú házba költözött, ami a Magyar Távirati Iroda Nyugdíjintézetének volt az épülete.
A laboratórium és az irodák a ház földszintjén és részben annak pincéjében voltak elhelyezve, igen egyszerű filmtechnikai berendezésekkel. Komolyabb fejlesztésekre és a berendezések cseréjére csak 1928-ban került sor, amikor a Külügyminisztérium megbízásából megkezdődtek az egész országot külföldön is reprezentáló, egész estés országimázs-filmnek, a Hungáriának felvételei.
Tőrey (Taubinger) igazgató Somkúti operatőrrel Berlinbe utazott és onnan rendelte meg az új eszközöket: kamerát, félautomata kopírozógépet, programszalag lyukasztót, higanygőz lámpával felszerelt címfelirat-készítőt.
Ezzel egyidejűleg a szűk Döbrentei utcai helyiségekből a teljes Filmiroda átköltözött az MTI és Magyar Rádió Rt. akkor frissen felépített Főherceg Sándor (ma: Bródy Sándor) utcai székházának III. emeletére.

  • Épület emelet: 4.
hirdetés
© 2018