Eladó Üdülő, hétvégi ház
Hirdetéskód: 8923620

Ajka Szabadság tér 8 - OTP Ingatlanpont Iroda

4654 m2
ALAPTERÜLET
1
SZOBASZÁM
nincs megadva
ÉPÍTÉS
Egyéb fűtés
FŰTÉS
  • CSOK igénybe vehető nem
  • Belső szintek 2
  • Tetőtér beépíthető nem
  • Építés éve 1947
  • Fűtés Egyéb fűtés
  • Klíma nem
  • Szigetelt nem
Energetikai besorolás: Nincs meghatározva
A+++
A++
A+
A
B
C
D
E
F
G
H
I

Az ingatlan leírása

Veszprém megye, Pécsely, nyaraló
Megvételre kínálok egy 4654 m2-es telken található remek kis nyaralót a Pécsely Hideghegyen. Az ingatlan besorolása: "zártkerti művelés alól kivont terület és gazdasági épület".
Megközelítése autóval Barnagról lehetséges egy köves úton.
A kiváló fekvésű, egykor szőlővel betelepített, a Balaton irányába lejtő terület felső része most füves, ligetes, az alsó erdős. A felső egy része bíboros kosborral borított, amit a magyar orchideának is neveznek.
A telek tetején álló korábbi présház alulról impozáns látvány, egyúttal kiváló panorámát nyújt a Pécselyi-medencére, a Tihanyi-félszigetre és a Balatonra. Még a Kőröshegyi vögyhíd is látszik a Balaton déli partján.
A házikó eredete az 1800-as évek elejére tehető, néhányszor romjaiból lett újjáépítve. Mostani állapota a tulajdonos 2009 és 2013 közötti munkájának köszönhető és inkább pihenés céljára lett kialakítva. A rendkívül mutatós kétszintes épület 28 m2-es felső szintje nagy belmagasságú, egy légterű, konyhás-étkezős nappali, melynek felén egy galériás hálórész található. Ezzel egy szinten, kívül egy szépen megépített, tágas teraszról tudjuk csodálni a már említett panorámát.
Az alsó szint két helyiségből áll, a korábbi 11 m2-es pince, illetve a 10 m2-es előkészítő. Ezen a szinten a fenti terasz alatt egy zárt terasz található, mely korábban az épület része volt a térképmásolat tanúsága szerint. Ugyancsak az épület része lehetett a felső szint bejárata előtti sziklába vájt terület is.
Közművek a közelben nincsenek. A tulajdonos megkezdte egy napelemes rendszer kiépítését, mely az árban benne van.
Csapadékvizet két 1 m3-es ciszterna fogja fel, ivóvíz tárolására 150 liternyi tartály áll rendelkezésre. A komfortot egy, az épület közelében lévő Wc teszi teljessé.
Az ingatlan abszolút nyugalmat biztosít, a jelenlegi komfortjával is alkalmas akár tartósabb "elvonulásra".
Amennyiben erről meg szeretne győződni, várom megkeresését a megadott elérhetőségen.

Térkép

A hirdető elérhetősége

Ajka Szabadság tér 8 - OTP Ingatlanpont Iroda

Ludvai József Imre
+36 20 935