Eladó Ház- házrész
Hirdetéskód: 8922910

Budapest XV. Kerület Szentmihályi út 131 - OTP Ingatlanpont Iroda

1736 m2
ALAPTERÜLET
6
SZOBASZÁM
nincs megadva
ÉPÍTÉS
Gáz (cirkó)
FŰTÉS
  • CSOK igénybe vehető nem
  • Belső szintek 3
  • Tetőtér beépíthető nem
  • Építés éve 1961
  • Fűtés Gáz (cirkó)
  • Klíma nem
  • Szigetelt nem
Energetikai besorolás: Nincs meghatározva
A+++
A++
A+
A
B
C
D
E
F
G
H
I

Az ingatlan leírása

EZT NEM KELL ÚJA GONDOLNI, FELÚJÍTANI, ÁTALAKÍTGATNI, FESTEGETNI, TETŐTERÉT BEÉPÍTENI, EZ A "KIS PALOTA", ÍGY TÖKÉLETES, AHOGY VAN!
Eladó Budapest XVI. kerületében, Mátyásföld, ős fás parkjában egy 3 szintes, összesen 246,79 m2 alapterületű, 1.736 m2-es önálló telken álló kitűnő állapotban lévő nagypolgári családiház, de nevezhetjük nyugodtan palotának. Az eladásra kínált ingatlan ős fás parkban található, környezetében hasonló kialakítású épületek között. Az eredeti épület valószínűsíthetően, a többi palotával együtt az 1900-as évek elején épült. 1961 évben az eredeti épületet átépítették, ekkor nyerte el jelenlegi formáját, és évben teljes körű felújításon esett át, valamint beépítésre került a tetőtér. Felújításkor elsődleges szempont volt, hogy az épület eredeti kubatúráját ne változtassák meg, megmaradjon a nagypolgári, palota kinézete. Az eredeti vastag falai miatt sem szükséges, a jelenleg használatos dryvit hőszigetelés, de természetesen minden eredeti nyílászáróját, felújították és hőszigetelt üveggel látták el. Az épület belső és külső vezeték rendszerei, víz-csatorna-villany-gáz ki lettek cserélve, a fűtési csövek, réz csövek, amelyek természetesen a falba beépítésre kerültek. Minden helyisége radiátorokkal fűtött, a fűtésről és a melegvíz ellátásáról a pincében lévő, nagy teljesítményű, energiatakarékos, modern kazán gondoskodik.
Az épület 3 szintből áll, pince 65 m2, földszint 130 m2, emelet 52 m2 hasznos alapterületű, összesen: 247 m2 hasznos alapterülettel.
A földszinten, egy 21 m2-es terasz található, rálátással, az előtte elhelyezkedő gyönyörű, gondozott kertre, az emeleten 3 m2-es erkély található, szép panorámával a közvetlen környezetre, ami egy rendezett, gondozott, szép kertvárosra néz, a kerület egyik kedvelt részére.
A családiházban összesen 6 szoba, konyha, 2 fürdőszoba WC-vel + 1 db külön WC található. Az emeleti részen kialakításra került egy nagy gardrób szobarész, valamint a pincében különálló helyiségben mosó- és szárító helyiség található, amely nagyban megkönnyíti a mosással, ruhák szárításával kapcsolatos folyamatokat. Pincében található még egy konditerem, egy nagy táróló helyiség, valamint egy borospince. A borospincét leszámítva a pincében minden helyiség 2,5 m belmagassággal rendelkezik, és azok a megfelelő burkolatokkal ellátottak.
Tágas, világos terek jellemzik az egész házat, a kedvező tájolásnak köszönhetően, a földszinti rész belmagassága 3,5 méter. Az épület vastag falai, és az ősparkban található, hatalmas fáinak árnyéka miatt nem volt szükséges légkondicionáló berendezés beépítésére, így is biztosítható nyári hónapokban a megfelelő hőmérséklet.
A ház egyik legszebb része az 51 m2-es nappali, társalgó a földszinten, amelyben egy zárt égésterű kandalló is található. A nappali ablakai dél-keletre és dél-nyugatra néznek, ezért egész nap világos, napos, természetes fénnyel bevilágított a nevezett szoba.
A földszinti nagyméretű fürdőszoba a folyósóról/közlekedőből nyílik, amelyben egy nagy pezsgőfürdős sarokkád, zuhanykabin, mosdó, WC és bidé is található A földszint előterében található a különálló WC, amely rendkívül praktikus, mert a kertből ez könnyen megközelíthető. Dolgozószoba két helyről, a folyósóról és a nappali szobából is megközelíthető. A két nagyméretű hálószoba, nem egymás mellett helyezkedik el, kellően távol egymástól.
Az emeleten található 1 db 20 m2-es szoba, ahonnan megközelíthető az erkély. Az emeleti szoba és erkély délinyugati tájolású.
Az emeleti részen található fürdőszobában fürdőkád, mosdó és WC van.
A fürdőszoba mellett nagy, 12 m2-es gardrób szoba, a közlekedő végén egy kis konyha lett kialakítva.
A hatalmas telekre egy kiskapun és egy automata nagy kapun keresztül juthatunk be. A kocsibejáró, egészen a garázsig térkövezett. A zárt garázsban egy személygépkocsi fér el, előtte és mellette még számtalan autónak van kerítésen belül parkolási lehetősége. A garázs mellet helyezkedik el egy zárt táróló, ahol a kerti szerszámok kényelmesen elférnek.
A kert kialakításakor öntözőrendszer lett telepítve, az öntöző rendszer fúrt kútról működik, saját szivattyúval, a kertben a növények rendezettek, gondozottak, ahogy egy ős fás parban ki kell néznie.
Az ingatlan, csendes, nyugodt környezetben található, de megfelelő közelségben az M0-ás autópályához, kötöttpályás közlekedést a HÉV biztosítja, a Mátyásföld repülőtér megállóhoz közel, busz járat: 44,46, illetve a 92,92/A

Térkép

A hirdető elérhetősége

Budapest XV. Kerület Szentmihályi út 131 - OTP Ingatlanpont Iroda

Zsiros László
+36 70 300