Eladó Föld, kert, tanya
Hirdetéskód: 8910324

-

15840000 m2
ALAPTERÜLET
0
SZOBASZÁM
nincs megadva
ÉPÍTÉS
nincs megadva
FŰTÉS
Energetikai besorolás: Nincs meghatározva
A+++
A++
A+
A
B
C
D
E
F
G
H
I

Az ingatlan leírása

Eladó 1 584 hektár mezőgazdasági terület Lipován, Arad megyében, Romániában


 


Kivételes lehetőség várja Önt ezzel a hatalmas mezőgazdasági területtel, amely 1 584 hektár termékeny talajt kínál Lipova szívében, Arad megyében, Romániában.


 Ez a kiváló telek tökéletes nagyüzemi mezőgazdasági műveletekhez, befektetési célokra vagy környezetbarát gazdálkodáshoz.


 


Főbb jellemzők:



  • Teljes terület: 1 584 hektár (ha)

  • Mezőgazdasági terület összetétele:

    • 1 184 ha termékeny szántóföld, amely ideális nagy hozamú növénytermesztéshez.

    •  

    • 400 ha legelő, amely tökéletes állatok legeltetésére vagy fenntartható gazdálkodási gyakorlatok kialakítására.




A szántóföldet magas termékenység jellemzi, így ideális különféle növények, például búza, kukorica, napraforgó és mások termesztésére. Eközben a kiterjedt legelő változatos és nyitott teret kínál az állattenyésztéshez, így ez egy kettős célú ingatlan jelentős mezőgazdasági potenciállal.


A terület könnyen megközelíthető és jól elhelyezkedő, lehetővé téve a nagyüzemi gazdálkodási műveletek vagy exporttevékenységek zökkenőmentes logisztikáját. A környezetbarát gazdálkodás és a fenntartható mezőgazdaság térnyerésével a régióban ez a föld egyedülálló lehetőséget kínál befektetőknek vagy mezőgazdasági vállalkozóknak, akik Európa egyik legtermékenyebb mezőgazdasági régiójában szeretnének terjeszkedni.


Akár nyereséges gazdálkodási vállalkozást szeretne fejleszteni, bérbe adni, vagy egyszerűen értékes mezőgazdasági földbe fektetni, ez az ingatlan korlátlan lehetőségeket kínál.


Ár és feltételek:



  • Eladási ár: 7 500 Euró hektáronként (összesen 11 880 000 Euró)

  • Vevői jutalék: 3% + ÁFA


Éghajlat és csapadék Lipován, Arad megyében


Lipova, Arad megye, mérsékelt kontinentális éghajlattal rendelkezik, amely jellemző Nyugat-Romániára, négy különálló évszakkal, amelyek jól megfelelnek a mezőgazdaságnak. A régió meleg nyarakkal, enyhe telekkel és mérsékelt csapadékkal rendelkezik egész évben, ideális feltételeket teremtve különféle növények és állattenyésztés számára.


Hőmérséklet:



  • A nyarak általában melegek Lipován, az átlagos nappali hőmérséklet 25°C és 30°C (77°F és 86°F) között mozog. Alkalmanként hőhullámok is előfordulhatnak, amelyek kissé magasabb hőmérsékletet eredményeznek, de a hosszú nappali órák nyáron előnyösek a növények növekedéséhez.

  • A telek enyhék vagy mérsékelten hidegek, az átlagos hőmérséklet -2°C és 5°C (28°F és 41°F) között mozog. Hóesés előfordul, de általában enyhe és nem tart sokáig, csökkentve a téli növények fagyásának kockázatát.


Csapadék:



  • Lipován az éves csapadékmennyiség átlagosan 600-700 mm (23-27 hüvelyk). A csapadék jól eloszlik az év során, bár tavasszal és kora nyáron több esik, ami tökéletes a növekedési időszakra.

  • Tavasszal (április-június) általában a legmagasabb a csapadékmennyiség, havi átlagban 60-80 mm (2,3-3,1 hüvelyk), biztosítva, hogy a növények megkapják a szükséges nedvességet a kritikus növekedési időszakokban.

  • Ősszel (szeptember-november) mérsékelt csapadék esik, ami segíti a talaj előkészítését a téli növények és legelők növekedéséhez.

  • Nyáron a csapadék általában enyhébb, de állandó, segítve a talaj nedvességtartalmának fenntartását anélkül, hogy túlterhelné a földet. Alkalmankénti zivatarok további vizet biztosítanak, különösen júliusban és augusztusban.


Mezőgazdasági Jellemzők: A mérsékelt éghajlat és a megbízható csapadék Lipovát kiváló helyszínné teszi különféle mezőgazdasági tevékenységekhez, beleértve a gabonafélék, napraforgók, kukorica és más nagy hozamú növények termesztését. A legelők is profitálnak az állandó csapadékból, biztosítva, hogy a legelők egész évben buja és termékenyek maradjanak.


Összességében Lipova éghajlata hosszú növekedési időszakokat és stabil mezőgazdasági környezetet támogat, ideális mind a szántóföldi gazdálkodáshoz, mind az állattenyésztési műveletekhez.


Régió leírása: 


Lipova, Arad megye – A mezőgazdaság, történelem és növekedés központja


Lipova, amely Arad megye festői részén található, gazdag történelmi gyökereiről és erős mezőgazdasági hagyományairól ismert. Nyugat-Románia festői részén fekszik, a régió termékeny talajjal és mérsékelt éghajlattal áldott, ami tökéletes a mezőgazdaság számára, amely évszázadok óta a helyi gazdaság gerincét képezi.


Arad megye maga a Crișana régió része, amely híres a dombos tájairól, termékeny síkságairól és a főbb európai kereskedelmi útvonalak közelségéről. A terület kiváló közlekedési infrastruktúrával rendelkezik, hozzáféréssel autópályákhoz, vasutakhoz és a magyar határ közelségéhez, ami stratégiai helyszínt biztosít a mezőgazdaság és az üzleti élet számára.


Lipova mezőgazdasági gazdagságát tovább fokozza kulturális bája. A város történelmi nevezetességeknek ad otthont, mint például a Lipova-erőd és a Soimos-vár, amelyek turistákat vonzanak és hozzájárulnak a helyi gazdasághoz. Ezenkívül Lipova közeli városok, mint például Arad, egy regionális központ, amely városi kényelmi szolgáltatások és gazdasági lehetőségek keverékét kínálja.


A fenntartható mezőgazdaság iránti növekvő érdeklődés és az Európai Unió folyamatos vidéki fejlesztési beruházásai révén Lipova további mezőgazdasági és gazdasági növekedésre van felkészülve, így ez a földkínálat ideális befektetést jelent azok számára, akik szeretnék kihasználni Románia virágzó agrárgazdasági szektorát.


 

Térkép

A hirdető elérhetősége

IMMOCORSO International