Eladó, DunapatajEladó, DunapatajEladó, DunapatajEladó, DunapatajEladó, Dunapataj
Eladó, Dunapataj
34 900 000 Ft
34,9 E Ft/m2
 • 5 fotó
 • Térkép
Eladó, Dunapataj
Eladó, Dunapataj
34,9 M Ft
34,9 E Ft/m2
 • 5 fotó
 • Térkép
+36 70 461 9750
ReferensGál Attila
Telefonálok

Hirdetés

Eladó telek
Eladó, Dunapataj

1 000 m2alapterület
Az eladó telek leírása Jelentem a hirdetést

A Szelidi-tó újszerű kereskedelmi és vendéglátó központjában , aszfaltozott utcáról nyílóan , 1000 nm.-es sarok, szabályos alakú telek most eladó ! A tavat a még a Duna vize mélyített ki évezredekkel ezelõtt. Jelenleg 4km hosszú, szélessége átlagosan 150-200m között mozog, átlagos vízmélysége 3-4 méter, vize nyáron akár 28°C-ra is felmelegedhet, így fürdõzésre kiválóan alkalmas. A talajból sok nátrium-magnézium-karbonát és nátrium-jodid oldódik ki, ezért már a középkorban sebgyógyításra használták, ma inkább idegrendszeri, hormonális és reumatikus bántalmak kezelésére ajánlják.
Vize szagtalan a gyógyfürdõkkel ellentétben, jelenleg még nem minõsített gyógyvíz, ezért üdülõfalu létesült a környezetében.Szeliden 2000-ben újították fel a Kastély Szállót, a jövõbeni tervek szerint gyógykezelésekre alkalmas létesítményeket is létrehoznak benne. A kastély egykoriban a kalocsai érsek pihenõ kastélya volt.
A Szelidi-tavat 360 hektáros természetvédelmi terület övezi, ami növényi gazdagságával a Kiskunsági Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. A tó környékén így kellemes sétákat vagy kerékpártúrákat tehet az idelátogató.
A vendégeket egy ingyenesen látogatható szabad strand és egy nagyobb igényesen kialakított fizetõstrand várja. A parton vízibiciklik, csónakok, kenuk, és surfök bérelhetõk, így akár rövidebb vízi túrák is tehetõk. A gyerekeket kiépített játszóterek és egy óriás vízicsúzda várja. A horgászat kedvelõi sem csalódhatnak a tóban amúr, keszeg, kárász, ponty és törpeharcsa rendszeresen akad a horgokra.
A további részletes kulturális-, sport és szórakozási lehetõségekSzelid egész területe a vendégek ellátására rendezkedett be. Végig haladva fõutcán mindenütt változatos éttermeket, büféket, kávézókat, fagylaltozókat találunk. Szelid végében található az úgynevezett Szittyó tér, ami stílusosan a nevét az italozásról, borozásról kapta. Itt teraszos, kultúrált, ételt és italt felszolgáló kiskocsmák várják a vendégeket. A helységekben halk zene szól, de pénteken és szombaton utcabálon mulathatnak az idelátogatók, amikor élõzene tölti be az egész teret.A modernebb zene kedvelõi a megújult Fregatt Clubban szórakozhatnak minden péntek és szombat este.Akik kevésbé mozgalmas programra vágynak, azoknak tudjuk ajánlani a szabadtéri Kertmozi vetítéseit.
Az aktív szabadidos tevékenységek kedveloinek és persze a megfelelo engedélyekkel rendelkezoknek nyújt programokat a Szelidi Vadász Társaság, valamint a Dunapataj és Vidéke Horgászegyesület. A közeli Bucus Lovarda várja a lovaglás és kocsihajtás szerelmeseit vagy madárlesre indulhatunk a környéken Kocsis Csaba ornitológus vezetésével.
A strandokon röplabdapálya, focipálya és játszóterek találhatók, a vízisportok szerelmesei számára kajak, kenu, csónak, ladik, surf, vízibicikli bérlésére nyílik lehetõség.Csónak bérlés
Szezontól és mérettõl függõen, csónak, dunai ladik, vízibicikli, kajak, kenu minden bérelhetõ a Víg-Horgász panziónál a szabad strandnál , valamint a fizetõ strandon a csúszdánál található kölcsönzõnél

  Hirdetés

  Környék bemutatása
  Ingatlanhoz kapcsolódó hasznos szolgáltatások (Hirdetés)
  Hirdetés
  © 2020